Wiimmenen Shavolaenen Shammaani


shamaani-kuvaaja.riittaenontekionsanomat.fi.jpg

Tämä pikkuruinen pikihuuli-velemu sai Shamaanien SM-mittelöissä kolmannen sijan Muoniossa 19.9.2008 Särkijärven ikirannalla. Mielestäni hän kyllä sai parhaan yleisökontaktin ja kovimmat aploodit, mutta raati etsi toisenlaista juttua - shamaanitarinaa.

 valtava_venpaljous_foto_by_kotapeikkokarvonen_img_1768.jpg

Kiitos muoniolaiset ystävällisestä asenteesta ja Tunturi-Lapin Matkailuväelle hyvän tapahtuman järjestämisestä! Olipa mukavaa olla siellä opintomatkalla.

 

 

 shamaani_haamu_foto_by_kotapeikkokarvonen.jpgWiimmeisen Shawolaesen historia juontaa kauas. 500-vuotta sitten Shamaanin metsäsaamelaista sukua jäi savoon, jollakin tapaa eristyksiin, eikä sen koommin ole saatu minkäänlaista shamaanisuvunjatkamista aikaiseksi. Metsäpeura elätti Shamaanin sukua pitkään, mutta viimeaikoina on ollut pakko tyytyä hirven ja lehmänlihaan, possuakaan unohtamatta.Metsäsaamelaisista lisää tästä linkistä

Metsäpeurasta lisää täältä
shamaani_taikoofoto_by_kotapeikko_karvonen.jpg

Shamaanin suku on jättänyt monia jälkiä savolaiseen paikannimistöön... mutta jälkeläistä ei ole shamaanille vielä löytynyt ja siksi Wiimmeisen Shawolaesen Shammaanin on kierrettävä hakemassa apuva milloin miltäkin porukalta.Tässä iloiset ja hyväntahtoiset avustajat peiton alla yrittämässä tehdä porukalla shamaanille jälkeläistä.  Tilaisitko Shammaanin Tekemään Teille Taekoja!

 


Tässä lisää kuvia tapahtumasta, kiitos kuvista Kotapeikko-Karvonen ja Riitta Enontekiön Sanomista!!!


shamaanin_jatkotaikafoto_by_kotapeikko_karvonen.jpg

Tässä on menossa Shamaanin jatkotaeka hetelmällisyyven lisseemiseksi vappaaehtoesten parien jatkotehtävien totteutukseen...

 

 

 

 

 

taustalla_srkijrvi_ja_muonion_shamaani_saapuu_kelkhalla_foto_by_kotapeikkokarvonen_img_1779.jpg

 

 

 

Taustalla Muonion Särkijärvi ja estraadille tulossa tuomariston viimeinen jäsen, Keimiöniemen Käiverö, muoniolainen Shamaani-Koukkaus, jokha saaphuu kelkhalla keikhalle kesät talvet! Woehan Wäkerö, minkä kekkas! Jari Rossi! (foto by kotapeikkokarvonen)